Як би не дивно це звучало, але оператор мобільного зв'язку "Київстар" під час великої війни інвестує більше, ніж у мирні часи. Ще б пак, тільки в Київській, Чернігівській та Сумській областях внаслідок ракетних атак було пошкоджено 30-35% базових станцій, а 10-15% зруйновано. І хоч частина абонентів залишила Україну через війну, але "Київстар" не зупиняється на досягнутому та реалізовує крок за кроком програми розвитку.

Так, у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), заявили, що український мобільний оператор "Київстар" отримав дозвіл на використання коду мережі призначення 77 (+380 77).

Там наголосили, що додатковий код дозволить мобільному оператору не допустити виникнення дефіциту вільних номерів. Крім того, стверджується, що це:

  • збереже можливість подальшого сталого розвитку існуючих послуг;
  • дозволить встановити достатній карантинний період для наявного ресурсу нумерації для зменшення кількості скарг від абонентів;
  • створить ресурс у разі поломки у мережі одного з операторів зв'язку.

Відомо, що новий код дозволить "Київстару" підключити до мережі 10 млн. нових номерів. При цьому дозвіл на використання нового коду видано на 5 років.

У самому "Київстарі" підтвердили, що впровадження нового коду в систему вже йде повним ходом.

Про це повідомила прес-служба компанії "Київстар" у Facebook.

"Нещодавно наша компанія отримала дозвіл від НКЕК на користування кодом – 077. Ми впевнені, що ці сімки приносять удачу їхнім власникам. Вже скоро можна буде перевірити. Зараз ми вводимо новий код у систему", – розповіли у компанії.

У "Київстарі" зазначили, що підключення нового коду ніяк не вплине на тарифи та номери абонентів. При цьому змінити чинний код на новий "077" абоненти не зможуть.

"Усі номери будуть нові. Новий код - це новий номер. Номер не впливає на тариф", - зазначили представники компанії.

Читайте також:

Як налаштувати у смартфоні повідомлення про те, що у вашому будинку незабаром відключать світло. Інструкція

Ви про це можете пошкодувати: чому не можна заряджати смартфон через прикурювач в автомобілі

Смартфон на колесах: перший автомобіль Xiaomi вперше показали до його прем'єри