В Україні мешканці чотирьох областей можуть користуватися газом безкоштовно в рамках програми уряду. Це Харківська, Сумська, Донецька та Херсонська області.

Так, у рамках низки нарад уряд прийняв рішення про впровадження експериментального проекту із забезпечення зрідженим газом населення прифронтових територій.

Про це стало відомо після спецнаради під головуванням віце-прем'єра Ірини Верещук, повідомляє "24 Канал".

Експериментальний проект спочатку пропонували запустити лише на Харківщині, проте згодом до переліку додали Сумську та Донецьку області. Ці регіони вже визначили потреби та надали пропозиції до проекту нормативного акту.

"У рамках гуманітарного реагування ми хочемо забезпечити побутовим газом якнайбільше вразливих громадян на прифронтових територіях. Тому не обмежуватимемося Харківщиною. Поширимо проект на Сумську, Донецьку та Херсонську області", - заявила Ірина Верещук, міністр з питань реінтеграції.

У проекті можуть брати участь як іноземні організації, і підприємства, які забезпечують регіони необхідним устаткуванням.

Зазначимо, що експериментальний проект займається Віце-прем'єр-міністром Іриною Верещуком. Його розробку здійснює Міненергетики спільно з Мінреінтеграцією та іншими зацікавленими міністерствами та відомствами. Наразі проект передано до Секретаріату Кабінету Міністрів для подальшого розгляду урядом.

Читайте також:

Тепер точно перейдемо на хліб та воду: українцям розповіли, скільки доведеться платити за газ за новими тарифами

"Київстар" закриває популярні тарифи: що зміниться для абонентів, до чого готуватись і з чим це пов'язано

Прийдуть прямо до квартири: українців попередили про раптові перевірки - можуть відключити газ