Коли цвіте лілія, від неї неможливо відвести погляд. Не дивно, що більшість квітникарів відводять цій культурі особливе місце і у власному серці, і в квітнику. При цьому всі знають, що лілії вкрай вимогливі до догляду та ґрунту. Стало відомо, що потрібно зробити в серпні для того, щоб наступного року досягти від лілій максимально пишного цвітіння.

Квітконоси

Багато квітникарів вважають, що потрібно зрізати під корінь стебель із квітконосом, який вже виконав своє завдання. Насправді так робити не потрібно. Вся справа в тому, що зрізавши його або все стебло, людина порушує обмін речовин у квітці, яка після цвітіння накопичує ресурси та забезпечує живленням підземну частину, цибулину. Рекомендується залишати стебло та квітконос на місці аж до того, як вони природно засохнуть.

А ось що безперечно потрібно зрізати відразу ж - це зів'ялі квіти. Якщо залишити їх на квітконосі, почнеться формування та дозрівання насіння, що буде недоцільним споживанням ресурсів цибулини.

Пересадка лілій - це ще одна обов'язкова процедура, щоб лілії радували рясним цвітінням і великими квітами.

Пересаджувати лілії потрібно через 3-5 років після цвітіння на одній локації. Вся справа в тому, що якщо лілія довгий час росте на тому самому місці, то цибулини розростаються і стають досить дрібними, що негативно відображається на рясності їх цвітіння.

Зрозуміти, що квіти потрібно пересаджувати дуже просто: це потрібно робити, якщо лілії активно розростаються, але самі при цьому стають дрібними та не зовсім виразними.

До речі, краще пересаджувати лілії, коли після цвітіння пройде 20-30 днів. При цьому вести відлік потрібно з моменту, коли бутони відпали. Так садові лілії адаптуються до нового місця без проблем.

Поживні речовини

Для того, щоб у наступному році цвітіння лілій було максимально пишним та ефектним, варто звернути увагу на борофоску. На квадратний метр посадок потрібна велика ложка добрива.

Довідка:

  • Борофоска - це комплексний калійно-фосфорний препарат, що містить також певну кількість кальцію, бору та магнію. Без усіх цих елементів неможливе нормальне протікання біохімічних процесів ґрунту та рослин.

Можна готувати його за інструкцією, а можна рівномірно розподілити по клумбі.

Читайте також:

Захистіть свій будинок від бід та заздрощів: які квіти потрібно висадити на ділянці

Що потрібно зробити, щоб тюльпани простояли два тижні і не зав'яли: хитрощі продавців квітів

Дуже сильно шкодуватимете про це: чому не можна приймати в подарунок квіти в горщиках