Втома, головний біль, підвищена чутливість до світла та звуку, почервоніння очей, м'язові болі та спрага... із симптомами похмілля бодай раз у житті, але стикався кожен українець. При цьому похмілля проходить саме собою, зазвичай через 24 години після початку, проте не у всіх є цей час.

В Інтернеті є багато народних засобів та рекомендацій щодо скорочення тривалості похмілля та зменшення виразності його симптомів, але не всі з них справді допомагають.

Однак дослідження вчених давно підтвердили, що скоротити час сп'яніння майже на третину і прискорити виведення алкоголю з крові може фруктоза - природний цукор, який міститься у фруктах.

До таких фруктів належать:

  • виноград,
  • кавун,
  • апельсини ,
  • яблука,
  • банани.

Вся справа в тому, що алкоголь в організмі спочатку перетворюється на оцтовий альдегід - речовина, що має високу токсичність. Саме тому людина страждає після бурхливої ​​вечірки від головного болю, нудоти, ломоти у м'язах і навіть блювоти. А ось за допомогою фруктози альдегід швидко перетворюється на оцтову кислоту, а вона - на вуглекислий газ, що видихається людиною природним чином.

Щоправда, є нюанс – для ефективного зменшення похмілля людині потрібно багато фруктів: наприклад, при вазі 79 кг – 79 грам фруктози, що еквівалентно 5-6 яблук.

важливо!

  • Фрукти не є ліками від похмілля, вони лише запускають "цікавий механізм", який зменшує побічні ефекти.

До речі, вчені застерігають замінювати фрукти фруктовим соком. Вся справа в тому, що в соках фруктоза відрізняється від тієї, що містять фрукти – це цукор високого ступеня очищення, вивільнений із клітин у процесі вичавлювання. Він легше та швидше всмоктується, що призводить до різкого стрибка рівня глюкози у крові.