Ніхто не заперечуватиме, що війна об'єднала навколо України майже весь світ. І зараз справді немає у світі політика, який би не шукав способу зупинити цей кривавий та віроломний напад. Так, 15-16 червня у Швейцарському Бюргенштоку відбувся перший установчий саміт формули світу президента Зеленського. На черзі другий саміт і вже відомо, чим він принципово відрізнятиметься від першого.

Так, Україна хоче провести другий саміт лідерів, щоб прокласти шлях до припинення бойових дій з російськими окупантами. 21 червня в Офісі президента повідомили, що Україна сподівається реалізувати задумане до кінця 2024 року, адже рухатися до світу необхідно швидко.

Про це пише Bloomberg.

Агентство також повідомляє, що організацію саміту доручено голові Офісу українського президента Андрію Єрмаку.

При цьому першочерговим завданням Єрмака є забезпечення участі Китаю у цій зустрічі.

Його завдання – "досягнення справедливого мирного врегулювання після того, як перша зустріч у Швейцарії у червні не змогла залучити на свій бік ключові країни Глобального Півдня".

Найголовніше очікування другого саміту — те, що він сформує основні передумови припинення бойових дій. Нам потрібно якнайшвидше покласти край цій війні, щоб досягти справедливого миру, – сказав Єрмак в інтерв'ю Bloomberg.

З його слів, зустріч пройде в країні Глобального Півдня, ймовірно, на Близькому Сході.

До речі, більшість світової спільноти говорить про те, що Росія також має взяти участь у такій зустрічі.

"Більшість світу сьогодні каже, що Росія має бути представлена ​​на другому саміті, інакше ми не досягнемо значних результатів. Оскільки весь світ хоче, щоб вони були за столом, ми не можемо бути проти", - говорив Зеленський в інтерв'ю AFP.

Читайте також:

А ось це вже серйозно: Трамп запропонує Путіну забратися з України – що відомо про новий план

Росіяни виють, Путін мовчить: у Росії різко перестали працювати банкомати, найпотужніша атака на банки

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ину