Перець дуже популярний овоч, який із задоволенням вирощують на грядках. Він смачний, корисний та вирощувати його не дуже складно, особливо якщо знати деякі нюанси.

Так, у липні на кущах із перцем можна помітити невеликі плоди. І саме в цей час варто за ними добре доглядати. Адже треба, щоб плоди продовжували своє зростання та розвиток у серпні. А ось найменша помилка може призвести до втрати врожаю, перці сповільнять зростання та будуть несмачними.

Зволоження

У другій половині літа завжди дуже спекотно, тому перці не повинні відчувати нестачу вологи. При постійній спеці полив має бути регулярним та щоденним.

Підживлення

Так, для зростання та отримання рясного врожаю перець потребує певних поживних речовин. Наприклад, калій сприяє загальному здоров'ю рослин та стійкості до хвороб, а кальцій та магній важливі для зміцнення клітинних стінок та фотосинтезу.

До речі, для задоволення потреби перцю в харчуванні можна використовувати комплексні мінеральні добрива та органічні добрива, але найбільше на етапі плодоношення перцям потрібні добрива, що містять калій.

Найефективніший варіант підживлення – суміш гумату калію із золою. На одне відро необхідно 50 мілілітрів гумату та одну склянку золи. Таке добриво також захистить перці від хвороб.

Підв'язування кущів

У цей час кущі слід підв'язати. Такі можуть легше утримувати плоди.

Мульчування

Перець корисно мульчувати перепрілою соломою або газонною травою (шар - 10 см), завдяки чому можна скоротити частоту поливів до одного разу на 9-10 днів. Це забезпечить рослині сприятливий водно-повітряний та температурний режим, особливо на важких ґрунтах. В якості мульчі можна використовувати чорну або білу поліетиленову плівку або неткані покривні матеріали.

Захист від хвороб

Наприкінці сезону перці можуть почати хворіти через ослаблений імунітет. Коли завершується липень чи починається серпень, необхідно провести профілактичні обробки проти хвороб.

3-5 крапель йоду розводять у 10 літрах води та поливають під корінь на стадії формування плодів.

Читайте також:

Результат вас здивує: чим потрібно підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки і був солодким

Допоможе найдешевша каша: чим підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки

У тіні чи на сонці: де найкраще садити болгарський перець, щоб він виріс солодким та м'ясистим