Українцям назвали кілька корисних порад, як зберегти продукти свіжими та соковитими якнайдовше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОбов'язково підтримуйте температуру від 1 до 4 °C, щоб уповільнити зростання бактерій. Температура морозильної камери повинна бути -18 °C або нижче.
Помідори: зберігайте їх стеблом вниз на паперовому рушнику і далеко від сонячного світла.
Селера і морква: зануріть їх у воду.
Гриби: зберігайте їх у паперовому пакеті з паперовим рушником.
Ягоди: вимийте у співвідношенні води та оцту 3:1, добре висушіть і зберігайте у скляній банці з паперовим рушником.
Зелена цибуля: тримайте низ у воді.
Картопля: зберігайте у темному прохолодному місці.
Шпинат: помістіть у закритий контейнер із паперовим рушником.
Трави: загорніть у вологий рушник і зберігайте у закритому контейнері.
Загальні поради:
Щоб уникнути контакту з повітрям, використовуйте герметичні контейнери або спеціальні пластикові пакети.
Зберігайте овочі у овочевому відділенні або спеціальних контейнерах з оптимальною вологістю.
Зберігайте фрукти, що виділяють етилен, такі як яблука та банани, окремо від овочів.
Також регулярно перевіряйте та чистіть холодильник, щоб видалити непотрібні або зіпсовані продукти.
Читайте також:
З вересня прожити стане ще важче: продукти харчування накриє нова хвиля подорожчання
Хитрощі італійської кухні: як правильно варити спагетті та чому їх не варто ламати