Українцям назвали кілька корисних порад, як зберегти продукти свіжими та соковитими якнайдовше.

Обов'язково підтримуйте температуру від 1 до 4 °C, щоб уповільнити зростання бактерій. Температура морозильної камери повинна бути -18 °C або нижче.

Помідори: зберігайте їх стеблом вниз на паперовому рушнику і далеко від сонячного світла.

Селера і морква: зануріть їх у воду.

Гриби: зберігайте їх у паперовому пакеті з паперовим рушником.

Ягоди: вимийте у співвідношенні води та оцту 3:1, добре висушіть і зберігайте у скляній банці з паперовим рушником.

Зелена цибуля: тримайте низ у воді.

Картопля: зберігайте у темному прохолодному місці.

Шпинат: помістіть у закритий контейнер із паперовим рушником.

Трави: загорніть у вологий рушник і зберігайте у закритому контейнері.

Продукти
Продукти

Загальні поради:

Щоб уникнути контакту з повітрям, використовуйте герметичні контейнери або спеціальні пластикові пакети.

Зберігайте овочі у овочевому відділенні або спеціальних контейнерах з оптимальною вологістю.

Зберігайте фрукти, що виділяють етилен, такі як яблука та банани, окремо від овочів.

Також регулярно перевіряйте та чистіть холодильник, щоб видалити непотрібні або зіпсовані продукти.

Читайте також:

З вересня прожити стане ще важче: продукти харчування накриє нова хвиля подорожчання

Хитрощі італійської кухні: як правильно варити спагетті та чому їх не варто ламати

Як правильно зберігати цибулю після збирання врожаю, щоб вона завжди залишалася свіжою і не псувалася