Перевертання банок із закатками – звична дія для багатьох любителів консервації. Стало відомо, чи це потрібно робити насправді.

Виявляється, рішення залежить від типу кришки, що використовується.

Так, перевертати банки при консервуванні слід лише в тому випадку, коли тара закривається за допомогою спеціального ключа для закручування на банках кришок і використовується кришка з гумкою.

При наповненні скляної ємності теплим вмістом повітря під кришкою з часом почне тиснути на неї. Якщо перевернути банку, то так вдасться знизити тиск і досягти рівномірного охолодження, наприклад, варення або джему і запобігти деформації кришечки.

А ось закочення з кришками твіст-офф нагору дном ставити зовсім не потрібно. Вони щільно закривають банку і не дають повітрю проникати всередину .

Навіть самі виробники таких кришок пишуть на етикетках, що перевертати ємності із консервацією не потрібно.

Їхня особливість криється в полімерному покритті. Воно буквально розширюється після закручування і ідеально герметизує вміст банки.

Як тільки воно охолоне, усередині створиться вакуум, тому при відкритті відбувається характерний звук, що плескає. Але якщо перевернути банку з такою кришкою, то може статися непоправне і всі старання підуть нанівець через "вибух".

Зверніть увагу, що банки зі звичайними бляшаними кришками повинні деякий час постояти вгору дном і повністю охолонути. Завдяки такому нехитрому лайфхаку консервація збережеться довше.

Читайте також:

Готуйтеся до великих витрат: названо приховану ознаку того, що холодильник скоро зламається

Одна банка з'їдається за один раз: рецепт цвітної капусти в томатній заливці на зиму

Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму