Українську кухню не сплутаєш ні з якою іншою. Ще б пак, українські господині не скупляться додавати практично до всіх страв часник. І справді, він служить головною гострою приправою, яка надає особливий смак і запах будь-якій страві. Ось тільки щоб зберігалися всі корисні властивості часнику, важливо дотримуватись правил його зберігання.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерш ніж думати, де зберігати часник узимку, треба розуміти, що є причиною його висихання. Так, часник жовтіє і висихає, коли з нього випаровується вся волога. А це відбувається при зберіганні прянощів у неправильних умовах.
А ще потрібно знати, що різні сорти часнику мають різні умови зберігання.
Озимий часник потрібно – при температурі 0 – мінус 1 градус морозу та вологості близько 70%. Таким чином, його потрібно зберігати в холодильнику або цілим або у вигляді очищених зубчиків у пластиковому контейнері.
А ось ярий часник необхідно зберігати при температурі 20 градусів тепла та вологості до 70%. Найкраще покласти його в темне і сухе, але місце, що провітрюється. Ідеально буде тримати його в коморі або на утепленому балконі, але в жодному разі не в підвалі.
Хороше місце для зберігання: скляні банки або бавовняна, лляна тканина.
Читайте також:
Навіть розсіл захочеться випити: рецепт малосольних помідорів з цибулею та листям селери
Ви не захочете виходити з-за столу: рецепт соковитої курки, фаршированої молодою картоплею