Українську кухню не сплутаєш ні з якою іншою. Ще б пак, українські господині не скупляться додавати практично до всіх страв часник. І справді, він служить головною гострою приправою, яка надає особливий смак і запах будь-якій страві. Ось тільки щоб зберігалися всі корисні властивості часнику, важливо дотримуватись правил його зберігання.

Перш ніж думати, де зберігати часник узимку, треба розуміти, що є причиною його висихання. Так, часник жовтіє і висихає, коли з нього випаровується вся волога. А це відбувається при зберіганні прянощів у неправильних умовах.

А ось темніє часник з іншої причини. Найчастіше це відбувається, коли поряд зі здоровими головками часнику зберігати деформовані або підгнили.

А ще потрібно знати, що різні сорти часнику мають різні умови зберігання.

Озимий часник потрібно – при температурі 0 – мінус 1 градус морозу та вологості близько 70%. Таким чином, його потрібно зберігати в холодильнику або цілим або у вигляді очищених зубчиків у пластиковому контейнері.

А ось ярий часник необхідно зберігати при температурі 20 градусів тепла та вологості до 70%. Найкраще покласти його в темне і сухе, але місце, що провітрюється. Ідеально буде тримати його в коморі або на утепленому балконі, але в жодному разі не в підвалі.

Хороше місце для зберігання: скляні банки або бавовняна, лляна тканина.

Читайте також:

Навіть розсіл захочеться випити: рецепт малосольних помідорів з цибулею та листям селери

Ви не захочете виходити з-за столу: рецепт соковитої курки, фаршированої молодою картоплею

Вона ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації