У сучасному ритмі життя не кожна господиня має час після кожного застосування ретельно очищати сковороду від нагару. А тим часом, негарні темні плями не лише псують зовнішній вигляд каструль та сковорідок, а й впливають на смак приготовленої їжі. Стало відомо, як легко відмити посуд від нагару та жиру, щоб він сяяв чистотою і продовжував справно виконувати свої функції.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, незамінним помічником на кухні є звичайнісінький лимон. Він просто поверне блиск посуду після екстремальних кулінарних провалів.
Лимони абсолютно нешкідливі і містять коксити, а працюють вони завдяки розмаїттю кислоти у складі. Більше того, вони дизинфікують поверхню та вбивають бактерії.
Якщо забруднення свіжі, потрібно змішати лимонний сік і воду в рівних пропорціях. Далі змочити губку в рідині та обробити нею поверхню посуду для приготування їжі. Залишіть на півгодини-годину і потім витріть вологою чистою ганчіркою.
А ось старий бруд і жир відмити лимонним соком не вийде.
Щоб очистити посуд від нагару або шматочків їжі, що пригоріла, знаючі господині роблять так:
- розріжте плід пари лимонів на четвертинки;
- закладіть в ємність і залийте водою;
- доведіть до кипіння.
Як тільки вода закипить, потрібно вогонь зменшити і дати лимонам проваритись ще близько 10 хвилин. Все, що пригоріло, відокремиться чарівним чином від поверхні посуду.
До речі, для очищення каструлі, що пригоріла, можна також використовувати лимонну кислоту, а не лимон.
- Насипте 2-3 столові ложки лимонної кислоти у посуд;
- влийте киплячу воду;
- залиште щонайменше на 30 хвилин;
- протріть неабразивною щіткою.
Якщо не позбавлятися нагару, то він може призвести до наступних наслідків:
- внутрішні і зовнішні стінки посуду потемніють, і навіть нова сковорода виглядатиме потворно;
- їжа, приготована на зіпсованому покритті, стає несмачною;
- частки нагару відкладаються та потрапляють в організм разом із їжею, що призводить до проблем зі здоров'ям;
- під час нагрівання чорний наліт виділяє небезпечні речовини.