Сотні тисяч людей у ​​всьому світі постійно користуються послугами таксі. І українці не є винятком.

Ось тільки українська держава практично не контролює ринок таксі в країні, тому реальність така, що фактично будь-який водій може надавати послуги таксі, навіть якщо вона не має ліцензії.

А ще через війну водіям працювати стало невигідно, що призвело до погіршення якості та безпеки послуг.

Так, голова правління Всеукраїнської ГО "Українська таксомоторна асоціація" Андрій Антонюк в ефірі КИЇВ24 заявив, що заробітки таксистів за час війни зменшилися та зросла витратна частина, оскільки запчастини імпортні, а курс гривні впав.

"Ринок таксі повністю контролюють кілька онлайн компаній. Як було 99% незаконних таксі, так вони і залишилися. Громадян привчили, що у них повністю вільний ринок. Якщо у вашому районі три машини і десять замовлень, то тариф цієї секунди має бути втричі вищим. . А ще водіїв не вистачає, мобілізація ”, – зазначає Андрій Антонюк.

До речі, за словами аналітиків Київської школи економіки, на сьогоднішній день до першої п'ятірки країн з найдорожчими послугами таксі входять Японія, Норвегія, Ісландія, Монако та Великобританія, а до п'ятірки країн з найдешевшими послугами – Таджикистан, Узбекистан, Туніс, Гамбія та Гвінея. -Бісау.

Щодо України, то в нашій країні ціна на таксі порівняно низька — 3–4 долари (вартість середньої поїздки), проти 10–15 доларів у країнах західної Європи.