Порівняно з іншими овочами буряків ми їмо небагато. Однак на кожній дачі є хоча б невелика грядка буряка. Адже без неї ні борщу не зварити, ні оселедець під шубою не приготувати. Буряк, куплений у магазині та вирощений на своїй дачі — це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, буряки з колишніх колгоспних полів несмачні, часто з грубими волокнистими прожилками, та ще й надто великі. А ось домашній буряк — солодкий, соковитий, насиченого бордового кольору.
Виявляється, якість коренеплодів та їх смак багато в чому залежить від харчування, яке одержують рослини. Так, до настання другої декади місяця городник повинен дати рослині підживлення, що складається з кількох інгредієнтів.
Візьміть стандартне відро і налийте в нього просту воду, заповнивши ємність майже повністю: потрібно залишити трохи місця.
До рідини слід додати одну чайну ложку сечовини, а також одну столову ложку суміші, що складається з калімагнезії та суперфосфату.
Ретельно перемішайте вміст ємності. У воду додайте 1 грам перманганату калію.
Після повторного перемішування якраз і вийде той самий секретний засіб, який потрібно дати бурякам.
Завдяки такому підживленню коренеплоди відрізнятимуться величезними розмірами, яскравим смаком та соковитістю.
Вони прикрасять будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць з маринованими опеньками
Таке захочеться готувати щодня: рецепт закуски з буряка з оселедцем, яблуком та цибулею