З класичних азіатських рецептів курка у кисло-солодкому соусі є одним із найпопулярніших. І секрет тут, мабуть, не в самій курятині, а в екзотичному соусі, який ніжно огортає м'ясо своєю оксамитовою структурою та створює неповторний смак усієї страви. А якщо ще й капусту додати, то блюдо взагалі виходить легким.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, курка з молодою капустою в кисло-солодкому соусі - це дуже проста в приготуванні та смачна страва, яка не вимагатиме багато зусиль та часу.
Насамперед підготуємо продукти:
- куряче філе – 400 г;
- капуста білокачанна молода – 400 г;
- соєвий соус – 120 мл;
- мед – 20 г (1 ст. ложка);
- лимон - 40 г (1/4 шт.);
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- коріандр мелений - 1/4 ч. ложки;
- каррі – 1 ч. ложка;
- олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки).
В ідеалі для приготування курки з молодою капустою в кисло-солодкому соусі краще вибирати м'ясо гомілок або стегна, тому що ці частини мають трохи більше смаку, ніж, наприклад, філе.
Що ж до курячого філе, то можна використовувати і його, проте потрібно стежити, щоб не перетримати його на сковороді. Філе нарізаємо середніми смужками.
Куряче м'ясо перекладаємо в миску і додаємо перець, коріандр та каррі. Все перемішати. Дати курці постояти 5-10 хвилин.
Молоду капусту порізати середніми шматочками.
У сковороді розігріти олію. Викласти філе і обсмажити на сильному вогні до рум'яності, 8 хвилин.
Капусту додати до курки. Обсмажити, помішуючи, на середньому вогні до усадки, 3-4 хвилини.
Кисло-солодкий соус влити у сковороду. Перемішати.
Можна подавати таку курку з капустою самостійно із зеленню або з простим гарніром, наприклад, з відвареним рисом.
Читайте також:
Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем
Захочеться облизувати тарілку: рецепт ситних котлет із вареною капустою та фаршем
Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт закуски зі смаженої черемші в томатному соусі