Власникам нерозподілених (непотрібних) паїв нагадують до початку 2025 року зареєструвати право власності на ці земельні ділянки, щоб уникнути ризику визнання земель безгосподарними та переходу до комунальної власності.

Про це пише "delo"

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Денис Башлик у середині січня наголосив, що фізичні особи, які є власниками незатребуваних земельних паїв або їхніми спадкоємцями, мають до 1 січня 2025 року пройти реєстрацію права власності. Невиконання цієї вимоги розцінюватиметься як відмова від отримання земельної ділянки.

"Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Тим, хто має сертифікати на земельну частку (пай), які не замінені на витяг з Реєстру прав на право власності на земельну ділянку, потрібно терміново оформити право власності", – попереджає заступник міністра.

Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть офіційно визнані безгосподарними та передані у комунальну власність територіальної громади, на якій вони розташовані.

За словами заступника міністра, фізичним особам, які мають свідоцтва на земельну частку, які не замінені на витяг з реєстру прав власності на земельну ділянку, настійно рекомендується терміново оформити право власності.

Це рішення не було нещодавньою подією. У 2019 році Верховна Рада ухвалила закон "Про порядок виділення у натурі земельних ділянок".

Закон торкався різних питань, пов'язаних із колективною власністю на землю, у тому числі вирішення проблем «шахової дошки» та використання земель під польовими дорогами.

Тоді власникам незатребуваних часток було надано шестирічний термін для реєстрації права власності на землю, і тепер цей термін неухильно наближається.

Читайте також:

Бізнес-імперія Ігоря Кушніра: важливі сліди, які ведуть до зв'язків із Віктором Медведчуком

Може початися щось серйозне: Іран, який дає шахеди Путіну, вже почав загрожувати США потужною атакою

Ви будете хвалитися цим секретом: для чого досвідчені господині натирають лимон олією