Українців попередили про неякісне м'ясо у магазинах і на ринках.
Приблизно 40% всього м'яса, представленого в супермаркетах, магазинах і на ринках є фальсифікатом. Більш того, постійно порушуються терміни його зберігання, а щоб приховати цей факт від покупців, м'ясо замочують в розчинах на основі оцту. Про це пише "Оглядач".
Також нерідко розморожену продукцію продають під виглядом свіжої. При цьому деякі зберігають м'ясо з порушеннями температурного режиму, тому воно псується, але щоб не втрачати свої гроші, його знову таки обробляють і продають людям за ціною якісного продукту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЕксперти розповіли, що найкраще купувати м'ясо все-таки не на ринку, а в супермаркетах. Вони не виключають, що і там можливі порушення, але супермаркети хоча б несуть відповідальність за якість продукції.
Ринкові ж лабораторії не мають належного обладнання, тому всі перевірки, що там проводяться, експерти назвали лише "умовними". У магазинах же людям радять не вестися на спокусливі акційні пропозиції, оскільки найчастіше з їх допомогою продається продукція, термін зберігання якої закінчується.
Також варто при покупці м'яса звернути увагу на його запах. Якщо від нього чути якісь сторонні і неприємні запахи, його краще не їсти.
Було замороженим м'ясо чи ні можна за двома критеріями. По-перше, воно повинно бути сухим, адже якщо його заморожували, то м'ясо буде текти. По-друге, можна в рукавичці, серветкою або через упаковку натиснути на м'ясо пальцем, щоб залишилася невелика плямочка.
Так, якщо вона швидко зникне, значить м'ясо свіже, а якщо ямка залишиться, то якість цієї продукції під великим питанням.
Раніше "Hyser" писав про те, що українців засмутили ціною на популярний овоч - подорожчав у два рази.
Також наш портал повідомляв, що були названі продукти, від яких краще відмовитися.
Нагадуємо, що в Україні істотно подорожчає надпопулярний продукт.