Синоптики розповіли, якою буде погода на Великдень, 2 травня

У неділю, 2 травня, православні українці святкуватимуть одне з найважливіших церковних свят-Великдень. Відома синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook розповіла, якою буде погода в цей святковий день.

Вона розповіла, що погода на Великдень буде теплою, але дощовою, при цьому дощі будуть супроводжуватися грозами. Так, денна температура повітря в цілому по країні буде коливатися між 15 і 20 градусами тепла, а місцями буде і зовсім жарко — від 20 до 24 градусів. Вночі температура опуститься до 7-13 градусів тепла, в північно-західних і західних областях вона опуститься до 4-10 градусів тепла.

Опади 2 травня випадатимуть вночі в Західній Україні. Протягом дня дощі з грозами рухатимуться із заходу на схід, хоча безпосередньо Східну Україну дощі не зачеплять. У Південній Україні дощі минуть тільки Запоріжжя.

У суботу ж, 1 травня, погода буде схожою. Дощі випадуть на Заході і Сході України, в інших же областях погода буде сухою.

У столиці 1 травня дощ, швидше за все, не випаде, погода буде теплою і сонячною, проте вночі температура все ж буде не найкомфортнішою — від 9 до 12 градусів тепла. А вже другого травня в Києві потеплішає ще сильніше, небо затягне хмарами, вітер з південно-східного напрямку посилиться, а після пройде злива з грозою.

Нагадаємо, що 1 травня відбувається важлива для всіх православних християн подія — сходження Благодатного вогню, яке щорічно відбувається Єрусалимі, в Храмі Гробу Господнього.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Марина Лазебна заявила, що в бюджеті ПФУ з'явилася "діра", яку нічим заповнити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник міністра охорони Здоров'я Ляшко розповів, які області наступними покинуть "червону" зону карантину.

Також "Hyser" писав, що представник Української Православної Церкви закликав українців дотримуватися карантинних норм на Великдень.