У Києві зафіксовано спалах африканської чуми свиней.

Новий випадок цього захворювання був виявлений ветеринарами в дикій фауні на території лісопаркового господарства Дарницького району в Києві на кордоні Київської області. Відповідною інформацією на цей рахунок поділилася прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, пише "УНІАН".

українців попередили про спалах африканської чуми свиней, фото: YouTube

Зокрема, був знайдений труп дикої свині вагою близько 200 кг на узбіччі дороги. За попередніми даними, труп тварини вивантажили з автотранспорту, а загинула свиня в іншому місці.

Фахівці вирішили перестрахуватися і зробити аналіз, для чого був спочатку відібраний матеріал свині, а потім відправлений для проведення лабораторних досліджень в Центральну випробувальну державну лабораторію Держпродспоживслужби в Київській області та Києві. В результаті експерти знайшли в матеріалі ДНК вірус африканської чуми свиней.

ветеринари зафіксували випадок АЧС у Києві, фото: УНІАН

Після цього у зону захисту були віднесені межі Дарницького лісопаркового господарства як неблагополучного пункту. Варто зазначити, що до зон нагляду були віднесені і сусідні території Київської області, частини Дарницького, Дніпровського та Деснянського районів Києва.

Також, що примітно, в квітні був зафіксований спалах АЧС у фермерському господарстві в Чернівецькій області. Але, для людини вірус АЧС небезпеки не представляє, а ось домашні тварини і дикі свині внаслідок нього гинуть. Вакцини від цього вірусу немає, але його можна знищити за допомогою нагрівання до високих температур.

Раніше "Hyser" писав про те, що глава МОЗ Максим Степанов розповів про тривожні наслідки Великодня і травневих свят.

Також наш портал повідомляв, що у Франції людям замість вакцини від коронавірусу вкололи стерильну воду.

Нагадуємо, що експерти назвали дату, коли варто очікувати нового удару від епідемії коронавірусу.