Епідеміологічна ситуація в Україні почала поліпшуватися

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що епідеміологічна ситуація почала стабілізуватися і Україна поступово виходить з третьої хвилі пандемії коронавірусу. Про це він повідомив на своєму брифінгу, який транслювався на youtube-каналі Кабміну.

У МОЗ вважають, що ситуація із захворюваністю в Україні почала поліпшуватися. Основні епідеміологічні показники і маркери свідчать про те, що країна почала поступово виходити з третьої хвилі пандемії.

За словами міністра в країні значно зменшилася кількість хворих і госпіталізацій. Так, порівняно з минулим і позаминулим тижнем кількість інфікованих зменшилася з 92 тисяч до 77 тисяч осіб. Він зазначив, що дані свідчать про те, що українці пережили найважчий період і додав, що це заслуга тих громадян, які сумлінно дотримувалися правил карантину.

За даними МОЗ поліпшується ситуація і з завантаженістю лікарень для заражених коронавірусом. За останніми даними найгірше ситуація з ліжками йде в Донецькій області.

Напередодні Максим Степанов заявив, що після третьої хвилі в Україні може відразу початися нова. Він зазначив, що вже за кілька днів українці відзначатимуть Великдень, а оскільки повністю закрити храми неможливо, то частина громадян все одно відвідає богослужіння. Також ситуацію погіршують і Травневі свята. Степанов висловив надію, що більшість українців все-таки не стануть нехтувати обмеженнями, особливо люди, які знаходяться в зоні ризику. Тоді сплеск захворюваності буде не дуже високим. За прогнозами МОЗ наслідки свят українці побачать вже в червні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент Володимир Зеленський закликав українців дотримуватися правил карантину на Великдень, щоб уникнути сплеску захворюваності.

Також наш портал інформував, що одна з областей України вийшла з "червоної" зони карантину.

Нагадаємо, що експерти розповіли, коли очікувати нову хвилю коронавірусної інфекції.