Завтра, 25 квітня, православні святкуватимуть Вербна неділя.

Завтра православні відзначатимуть велике свято-Вербну неділю. Росно через тиждень буде Великдень. У цей день прийнято освячувати гілочки верби і потім зберігати протягом року. Вважається, що вони можуть захистити від будь-якого зла, а також допомогти зберегти здоров'я людині. Тому люди завжди дуже уважно намагалися поставитися до цього свята і сходити до церкви на богослужіння.

Але цього року у зв'язку з пандемією коронавірусу всіх віруючих закликають відмовитися від походу до церкви, щоб не наражати себе на небезпеку. Церковну службу можна буде подивитися онлайн. А освятити гілочки верби будинку.

Вербу готують в Лазареву суботу, 24 квітня. Гілочки краще зрізати з молодих дерев. Не можна ламати гілки з дерев, які схиляються до води або ростуть біля кладовищ.

Обряд освячення можна проводити ввечері 24 Квітня або у Вербну неділю, 25 квітня, рано вранці.

Для цього потрібно вимовити наступні слова молитви: "освячуються верби ці благодаттю Всесвятаго Духа і окропленням води ця священния, в ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь!"

Після потрібно обов'язково окропити вербу святою водою і після вона вважається вже освяченою. Вона зможе захистити людину від будь-якого зла, яке на нього хочуть наслати.

Навіть якщо у людини в цей день не виявиться верби, то нічого страшного. Тому що головне - це не атрибути, а віра людини в світле майбутнє і Бога. Адже Великдень настане і без верби, пасок і фарбованих яєць. Головне, щоб людина в ці дні не здійснював ніяких поганих справ і не думав про інших погано, тоді все буде добре.

Раніше Hyser писав про те, що поліція попередила українців про те, що їм потрібно бути акуратними на Великдень, може бути біда.

Також писали, що у Кабміні розповіли, як можна відсвяткувати Великдень у період карантину.

Нагадаємо, що як будуть проходити церковні служби на Великдень і як можна освятітьь великодні кошики.