Після російської атаки на українську енергетику 26 серпня 2024 року, багато областей продовжують бути в жорстких графіках відгалуження світла.

І якщо на Львівщині світла може не бути за годину на добу, то в Одесі, Дніпрі, Києві цей термін доходить і до 20 години на добу. І хоча щовечора дають більш-менш осудні графіки, але настає ранок і вводяться екстрені графіки відключень. Скільки триватиме така складна ситуація з енергосистемою? Експерт із питань енергетики Геннадій Рябцев розповів про це в ефірі телемарафону.

Відключення світла
Відключення світла

Рябцев зазначив, що відключення світла у 2-3 черги діятиме до кінця тижня. А вже наступного тижня на українців чекає мінімальна кількість відключень насамперед у піковий годинник.

"Генерації зараз достатньо. Зараз проблема у передачі та розподілі електричної енергії. Тому що основного удару було завдано по станціях, які передають та розподіляють електричну енергію між споживачами" , - уточнив експерт.

Однак Рябцев зазначив, що відключення світла у 2-3 черги діятиме до кінця тижня. А вже наступного тижня на українців чекає мінімальна кількість відключень насамперед у піковий годинник.

Відключення від світла
Відключення від світла

Читайте також:

Долетить не лише до Москви, а й до Енгельса: Подоляк розкрив таємницю про українську ракету.

Підвищена субсидія на осінь: на кого чекає хороша допомога в опалювальному сезоні.