Іранські вчені виявили, що речовина під назвою ресвератрол, що міститься в червоному вині, може допомогти при лікуванні ендометріозу у жінок.

При проведенні дослідження головною метою медиків було з'ясувати, наскільки ефективний ресвератрол при лікуванні захворювання, адже ендометріоз є небезпечним станом, який виникає у жінок будь-якого віку і може викликати хронічний біль, нерегулярні кровотечі і безпліддя.

Як вдалося з'ясувати медикам ресвератрол здатний пригнічувати три гени-порушника, які призводять до зростання клітин ендометрія поза маткою, контролюючи таким чином запалення і тримаючи стан під контролем.

Але дослідники кажуть, що потрібні ще дослідження.

Так, ті жінки, які зіткнулися з такою проблемою, як ендометріоз, можуть отримати користь для свого організму, вживаючи регулярно по келиху червоного вина.

А не так давно, коли людство зіткнулося з коронавірусом, проведене дослідження показало, що таніни в складі вина не дають вірусам прикріплятися до клітин людини і, ймовірно, можуть допомагати в профілактиці COVID-19.

Відзначається, що різні сорти вин містять різну кількість поліфенолів і танінів. Червоні і темні вина винограду Барбера, Піно Нуар, Гаме, Гарнача мають в своєму складі дуже низький вміст дубильних речовин. Порівняно високий вміст танінів у відомому у всьому світі європейських сортів винограду Мускат.

Лікувальний ефект вина для слабкої статі - не більше келиха вина. У великих дозах проявляється шкода напою: танін стає причиною сильних головних болів; алкоголь негативно відбивається на роботі печінки, викликає скачки тиску, може стати причиною розвитку гіпертонії, остеопорозу, підвищує ризик розвитку ракових пухлин.

Раніше Hyser писав про те, які продукти здатні "розмити" кишечник.

Також Hyser повідомляв, що треба святити в церкві, як правильно зібрати Великодній кошик.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, як за допомогою меду лікувати серцеві захворювання.