Експерти назвали доступний напій, який здатний запобігти захворюванням серця

Захворювання серця щорічно стають причиною смерті мільйонів людей по всьому світу. За даними ВООЗ серцево-судинні захворювання провокують 16% всіх смертей у світі. Однак захиститися від цієї недуги все-таки можливо і вчені розповіли як саме. Про це інформує портал wworld.
Так, вчені провели дослідження в ході якого виявили, що часте вживання какао і деяких овочів, а також фруктів знижує ризик серцево-судинних захворювань викликаних психічним стресом. Справа в тому, що популярний напій насичений антиоксидантами флаванолами, які позитивно впливають на кровоносну систему.
В рамках дослідження вчені вивчили вплив флаванолів какао на викликані стресом зміни функції судин. В експерименті взяла участь група здорових чоловіків, які пили какао за півтори години до виконання восьмихвилинного завдання, яка була пов'язана з сильним розумовим напруженням.
Дослідники виміряли серцево-судинну активність і кровотік під час стресу, а також під час спокою. Так, вчені встановили, що вживання какао з високим рівнем флаванолів позитивно впливають на кровоносні судини, змушуючи їх краще працювати під час стресу. Крім того вживання какао покращує кровотік під час стресових ситуацій. Також експерти відзначили, що флаваноли міститися не тільки в какао, але і в деяких овочах і фруктах. Правильно підібравши свій раціон можна захиститися від негативного впливу стресів і значно продовжити своє життя.
Також наш портал інформував, що вчені провели дослідження в ході якого виявили вельми незвичайні властивості білих печериць. Виявилося, що дані гриби здатні захистити чоловіків від раку простати.