Багато хто впевнений, що келих якісного вина на день корисний для здоров'я. У приклад завжди наводять такі країни як Італію і Францію, де добре розвинена культура пиття найблагородніших з напоїв.

Однак, група сучасних вчених з США провели нове дослідження, в якому розвінчали міф про користь вживання одного келиха вина на день. Стаття профільних фахівців з'явилася на сторінках видання Eat This.

Вчені з Національного інституту неврологічних захворювань США спростували дані про те, що у вині містяться антиоксиданти та інші корисні речовини, що допомагають здоров'ю.

Фахівці вважають, що вживання алкогольного напою на ніч може погіршити якість сну. Розслаблення дійсно настане після цього, проте триватиме зовсім недовго. Людина почне прокидатися через кілька годин, а такі процеси дуже шкідливі для організму.

Крім цього, є ризик розвитку так званої миготливої аритмії при якій передсердя не скорочуються синхронно зі шлуночками. Багато людей живуть з миготливою аритмією протягом десятиліть, даний стан не є безпосередньо небезпечним, проте воно може викликати виникнення ускладнень. Найбільш важливими ускладненнями є інсульт і серцева недостатність.

Дослідження показали, що надмірне вживання алкоголю може підвищити ризик передчасної смерті від серцевого нападу.

Незалежно від того, що це за алкоголь - вино, пиво або спиртні напої - дослідження показали, що регулярне вживання великої кількості алкоголю може піддати людей більш високому ризику депресії.

У будь-якому алкоголі є етанол. Він погіршує метаболізм, гальмує спалювання жиру. У чоловіків, які щодня випивають келих вина, майже на 12% виростає холестерин і на 6,8% падає тестостерон. А ось кортизол зростає. Досить 1,5 грамів етанолу на кожен кілограм ваги, щоб підняти гормон стресу на 35%.

Варто відзначити, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) стверджує, що жодне з сотень світових досліджень не підтверджує користь вина. Всі вони розглядають його інгредієнти.

Раніше "Нyser" писав про те, що експерти назвали найгірший алкогольний напій.

Також наш портал повідомляв, стало відомо, як алкоголь впливає на щеплення від "корони".

Нагадуємо, експерти розповіли, скільки можна пити алкоголю чоловікам і жінкам на добу.