Доктор Комаровський дав поради як правильно лікувати нежить

Нежить - один з перших симптомів застуди, ГРВІ та інших захворювань. Існує багато препаратів для його лікування, проте вони не завжди ефективні. Відомий педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів, як найбільш ефективно лікувати нежить. Порадами лікар поділився на своїй сторінці в instagram.

Євген Комаровський зазначив, що при лікуванні нежиті одна з головних цілей - не дати слизу засохнути. Педіатр озвучив два фактори, які впливають на стан слизової оболонки носа. По-перше, чим сухіше повітря в будинку, тим активніше переходять в нього водяні пари зі слизу. По-друге, потрібно знати, що тепле повітря сприяє висиханню слизу, тобто чим тепліше будинку, тим швидше відбувається висихання.

За словами лікаря для лікування нежиті потрібно створити спеціальні умови: провітрювати приміщення, щоб підтримувати прохолодне повітря і стежити за вологістю повітря.

Так, як зазначив Євген Комаровський на стан слизової впливає плинність крові. За його словами, згущення крові сприяє зниженню активного кровообігу в слизовій оболонці, що в свою чергу позначається на здатності синтезувати слиз. Порятунок від згущення крові елементарно: пити багато води, чаю та іншої рідини.

До слова раніше Євген Комаровський дав поради, Як правильно лікувати ГРВІ. За його словами потрібно забути про противірусні препарати і ліки від кашлю. Для швидкого одужання необхідно часто провітрювати приміщення, де знаходиться хворий. Також потрібно обмежити вживання їжі і пити багато рідини.

Раніше портал Hyser повідомляв, що педіатр Євген Комаровський розповів, як діяти в разі якщо у людини пропав нюх.

Також портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які запобігають закупорці судин. Правильний раціон може значно збільшити тривалість життя.

Крім того портал Hyser інформував, що Доктор Комаровський назвав шість найефективніших способів зміцнити імунну систему організму.