Експерти розповіли, який корисний напій допоможе відновити печінку.

Алкоголь вкрай негативно позначається на печінці людини. А якщо людина зловживає такими напоями, то це зовсім може привести до раку печінки. Тому потрібно стежити за своїм здоров'ям і постаратися максимально відмовитися від шкідливих звичок.

Але все ж чистити печінку потрібно. До цього процесу найкраще проконсультуватися з лікарем, щоб він призначив ефективний курс. Але можна це зробити і самостійно, якщо немає ніяких негативних симптомів.

В першу чергу варто скорегувати своє харчування. Потрібно відмовитися від шкідливої їжі і напоїв. Також виключити все жирне, гостре і солодке. А ось серед напоїв варто звернути свою увагу на молочку.

Кефір, ряжанка, сметана і йогурт можуть позитивно впливати на травну систему. Зокрема, мають здатність відновлювати печінку після алкогольних узливань.

Щоб встановити цей факт було проведено не одне дослідження. Як виявилося, що якщо після алкоголю людина почне пити молочні продукти, то печінка пройде відновлення набагато швидше.

Тому лікарі рекомендують після гарної вечірки на ранок не відмовитися собі в молоці, кефірі або ряжанці. Але важливо, щоб у людини не було алергії на лактозу. Тому що в такому випадку буде тільки шкода для організму людини.

Якщо алергія все таки присутній, то варто звернути увагу і на інші напої. В першу чергу на зелений чай і воду з лимоном. Ці напої також швидко відновлюють організм після алкоголю і наповнюють його корисними компонентами. Сильно зловживати спиртним категорично заборонено лікарями.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли про харчування, яке запобігає закупорці судин.

Також писали, що названі продукти, які збільшують ризик розвитку недоумства.

Нагадаємо, що експерти розповіли, який продукт заповнює тіло канцерогенами.