У ніч з суботи на неділю Україна переходить на літній час

Оскільки Кабінет Міністрів України не встиг ухвалити законопроєкт про скасування переведення годинників, в ніч на неділю, 28 березня країна переходить на літній час. Про це інформує пресслужба Мінекономіки.
Так, перехід на літній час відбудеться 28 березня о 03:00 за київським часом. Для цього достатньо перевести годинникову стрілку на одну годину вперед. Однак в більшості випадків це стосується тільки тих українців, які користуються механічними або настінним годинником, оскільки гаджети мають функцію автоматичного переведення часу.
Зокрема не варто турбуватися про переведення годинників власникам пристроїв на операційній системі Android. У 2014 році розробники заявили, що користувачам необхідно буде власноруч переводити час на смартфонах, проте незабаром цю проблему вирішили. На сьогоднішній день пристрої працюють на цій операційній системі переходять на літній або зимовий час самостійно. Також автоматично переходять на літній і зимовий час пристрої працюють на операційній системі iOS.
Ноутбуки та стаціонарні комп'ютери також здійснюють автоматичний перехід на новий час, при цьому немає різниці на якій операційній системі працює пристрій.
Прокинувшись з ранку можна перевірити чи всі пристрої здійснили перехід на літній час. Це можна зробити декількома способами: перший скористатися пошуковиком, а другий зателефонувати за номером 112. У разі першого способу досить в Google запросити фразу"час Київ".

Раніше портал Hyser інформував, що перехід на літній час може негативно позначитися на організмі. Лікарі рекомендують в цей день не навантажувати себе роботою і добре виспатися.

Також портал Hyser повідомляв, що Facebook планує запустити ще одну версію Instagram для дітей молодше 13 років. Таким чином компанія хоче захистити підростаюче покоління від неприйнятного контенту в мережі.

Крім того портал Hyser писав, що в Україні почала працювати електронна книга скарг.