Британські вчені виявили, що вживання всього однієї скибочки бекону на день може збільшити шанси на розвиток хвороби на приголомшливі 44%.

У масштабному дослідженні взяло участь близько півмільйона людей, пишуть "Новини Ю".

Вживання м'яса раніше було пов'язане з ризиком розвитку деменції, але вважається, що це перше великомасштабне дослідження учасників за довгий час, в якому вивчається зв'язок між конкретними типами та кількістю м'яса і ризиком розвитку хвороби.

Незважаючи на те, що бекон сприяє розвитку слабоумства, дослідження показало, що вживання в їжу необробленого м'яса, включаючи яловичину, свинину і телятину, може захистити від недоумства. В ході дослідження у людей, які їли 50 грамів необробленого м'яса в день, ймовірність розвитку цього захворювання була майже на 20% виявилася нижче.

Вивчивши дані з бази даних біобанку Великобританії, в якій міститься інформація про здоров'я півмільйона британців у віці від 40 до 69 років та хто перекушував регулярно різними видами м'яса, вчені виявили майже 2900 випадків деменції. Причому деменцію частіше діагностували у чоловіків, ніж у жінок.

Крім того, виявилося, що деменція частіше зустрічалася у людей без вищої освіти і стабільного економічного становища. А також в основному це курці із зайвою вагою і малою фізичною активністю.

Нагадаємо, що зпеціалісти Університету Східної Англії розповіли, що знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань може допомогти апельсиновий сік. Це вчені дізналися в результаті дослідження, яке показало, що цитрусові насправді можуть впливати на мозок людини. Більш того, речовини, що містять в собі цитрусові, здатні уповільнити старіння нервових клітин головного мозку. Цьому сприяє те, що в цитрусових містяться флавоноїди. Цікаво, що це стосується не тільки апельсина, але і лимона, грейпфрута і лайма.

Раніше Hyser писав про те, що собріолог Юрій Оробець перерахував небезпечні продукти, які здатні окислити організм.

Також Hyser повідомляв, що експерти назвали продукти харчування, які можуть поліпшити зір.

Нагадаємо, що названі продукти, які дуже корисні для щитовидної залози.