Люди, які страждають гіпертонією, повинні не тільки знижувати артеріальний тиск за допомогою медикаментів, а й ретельно стежити за харчуванням і тим, що п'є людина.

Вчені в результаті проведених досліджень з'ясували, які напої посприяють зниженню тиску, пише "nk-online".

1) Ананасовий сік. У ньому міститься велика кількість калію, а також аскорбінової кислоти. Його дію на судини можна порівняти з ефектом аспірину, ананасовий сік розслабляє судини і допомагає запобігти утворенню тромбів.

Напій буде корисний тим, хто страждає атеросклерозом, гіпертонією і тим, хто пережив інсульт.

Велику користь принесе свіжоприготований сік.

2) Буряковий сік корисний для судин та серця – його вживання активізує м'язовий кровотік, що покращує стан не тільки скелетної мускулатури, а й серцевої системи.

У ньому міститься азотна кислота, яка при попаданні в організм перетворюється в окис азоту, розширюючи при цьому судини і знижуючи тиск.

3) Чай каркаде містить особливі речовини-антоціани, які допомагають поліпшити стан стінок кровоносних судин. У чаї багато вітаміну С і антиоксидантів, а також присутні жирні органічні кислоти, що розчиняють жир і тим самим перешкоджають утворенню холестеринових бляшок.

4) Зелений чай є простим, але ефективним засобом, що допомагає знижувати високий артеріальний тиск. Щоденне вживання однієї-двох чашок зеленого чаю або чаю "улун" знижує ризик розвитку високого кров'яного тиску майже на 50%, стверджують експерти.

5) Чиста питна вода необхідна для поліпшення травлення, засвоєння нутрієнтів, а також активного кровотоку. При нестачі води кровоносні судини звужуються, що автоматично підвищує навантаження на серце, внаслідок чого виростає артеріальний тиск. Якщо шлунок дозволяє, в воду можна додавати лимонний сік.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі вказали на малопомітні симптоми діабету.

Також Hyser повідомляв, що названі симптоми запаленої підшлункової залози.

Нагадаємо, що лікарі назвали незвичайний симптом небезпечної хвороби печінки.