Онкологи не рекомендують вживати магазинну ковбасу, оскільки вона може бути небезпечна для здоров'я.

За їх словами, саме ковбаса здатна спровокувати розвиток онкологічного захворювання. Так, регулярне її вживання загрожує раком шлунка, як відзначили лікарі. Про це пише "РБК-Україна".

Експерти розповіли, який продукт заповнює тіло канцерогенами, фото: YouTube

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно підтвердила, що будь-які ковбасні вироби містять небезпечні для організму канцерогени і трансжири. У зв'язку з цим, фахівці рекомендують зменшити вживання ковбаса, або взагалі від неї відмовитися.

Адже в ковбасних виробах так само є нітрити, оскільки без них виробництво ковбаси неможливо в принципі. Однак навіть якщо ковбаса буде виготовлена без нітритів, то буде все одно небезпечною через ймовірність розвитку в ній збудника ботулізму.

Онкологи розповіли, чим небезпечна ковбаса, фото: YouTube

Найнебезпечнішими для здоров'я вважаються такі види ковбас: копчені, напівкопчені, варено-копчені ковбаси і м'ясні гастрономічні вироби. У них крім нітритів присутні згадані канцерогенні сполуки з групи поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ).

До слова, найбільш відоме з'єднання з цієї групи - бенз (а) пірен.

Раніше "Hyser" писав про те, що був опублікований список продуктів, що руйнують організм ртуттю, алюмінієм і оловом. Їх перерахував досвідчений дієтолог і розповів, як вживання шкідливих продуктів може позначитися на вашому здоров'ї.

Також наш портал повідомляв, що дієтолог назвала корисну альтернативу майонезу. Смачний, а головне нешкідливий для здоров'я майонез, можна приготувати самому.

Нагадуємо, що фахівці розповіли, які дієтичні продукти насправді притягують зайві кілограми. З'ясувалося, що не вся дієтична їжа однаково корисна, як багато хто помилково вважає.