Згідно з народним календарем 24 березня – Софронія і Юхима.

Саме 24 березня перелітні птахи повертаються з теплих країв. Тому з птахами пов'язано багато прикмет сьогодні, про які розповіли фахівці. Про це пише "Сьогодні".


Наприклад, якщо почуєте зозулю, то, згідно з повір'ям, потрібно брязнути грошима в кишені або гаманцем. Таким чином можна залучити удачу і достаток. Тала вода, на переконання людей, мала 24 березня цілющі властивості, тому знахарі її збирали раніше і використовували для лікування.

А ось чого сьогодні варто уникати, так це будь-яких хірургічних втручань. Якщо планували пломбування зубів, то краще все-таки перенести цю процедуру на інший день, бо результат може бути невдалим. Голосно сміятися і взагалі веселитися сьогодні теж не можна.

Не пощастить і тим, хто на Євфимія довго спить: всі гроші і удачу просплять.


Разом з тим дощ сьогодні до неврожайного року, а сильний вітер до холодної весни. Є й інші погодні прикмети, тільки пов'язані вже з птахами. Так, журавлі, низько літаючі, до дощу, а лебеді на ставках до тепла.

Також сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом, а свої іменини святкують: Василь, Георгій, Юхим та Іван. Крім того, варто згадати про важливі події, що відбулися в цей день, але різні роки:


Народилися 24 березня такі видатні особистості як:


Раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, яких традицій варто дотримуватися при весняному рівноденні.

Також наш портал повідомляв, що можна, а чого не можна робити у Великий піст. Найсуворіша дієта припадає на останній Страсний тиждень, яка присвячена стражданням і смерті Христа.

Нагадуємо, що була знайдена старовинна церква, в яку приходив молитися сам Ісус Христос.