Фахівці розповіли, який хліб дійсно корисно вживати.

Більшість вживають хліб на регулярній основі, але мало хто замислюється про те, що часом це може бути небезпечно. На цей рахунок висловилися гості студії Odesa LIVE TV на їх YouTube-каналі.

дієтолог розкрила секрети правильного хліба, фото: YouTube

Так, дієтолог Яна Бажора в першу чергу зазначила, що хліб в основному складається з борошна, від якого і буде в кінцевому підсумку залежати, корисний продукт чи ні. Наприклад, пшеничне борошно вищого сорту вважається абсолютно марним для організму і тільки призводить до зайвих кілограмів.

І це при тому, що зерно взагалі-то дуже корисно, оскільки в його оболонці міститься клітковина, вітаміни групи Б, магній і маса інших необхідних організму мікроелементів. Але, на жаль, в процесі очищення, зерно втрачає ці властивості. У зв'язку з цим, до вживання рекомендується саме цілозерновий хліб.


Однак експерт зазначила, що якщо пшеничний хліб названий "цілозерновим" це не означає, що в його складі виключно цільні зерна. Тому для того, щоб в цьому переконатися, слід почитати етикетки, на яких обов'язково повинен бути вказаний склад хліба.

Втім, при купівлі будь-якого виду хліба потрібно звертати увагу на склад, будь він з гречаної або рисової муки. Правильний хліб обов'язково повинен складатися з 90% того чи іншого борошна.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти-дієтологи розповіли українцям, від вживання яких каш варто відмовитися для того, щоб зберегти своє здоров'я.

Також наш портал повідомляв, що багато українців починають свій день з кухля якогось напою. Лікарі розповіли, які напої категорично не можна вживати на голодний шлунок.

Нагадуємо, що в Україні подорожчали продукти. За минулий рік в ціні піднялися практично всі продукти, проте найсильніше подорожчали яйця, масло і цукор.