Вже незабаром у світі може з'явитися нова вакцина від коронавірусу.

Так, в 2022 році може з'явитися абсолютно нова вакцина від коронавірусу, яка не вимагатиме використання шприца. Вона зможе зберігатися при кімнатній температурі досить тривалий період часу. Про це в інтерв'ю Bloomberg повідомила провідний вчений Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан.

Нагадаємо, що на сьогодні в світі існує кілька вакцин від коронавірусу, які були розроблені різними країнами. Вони вже пройшли клінічні дослідження і застосовуються на практиці.

Експерт заявила, що до кінця 2021 року повинні завершитися клінічні дослідження і пройти нормативну перевірку шість-вісім нових вакцин від коронавірусу. На даний момент ВООЗ схвалила 10 вакцин.

"Ми в захваті від наявних у нас вакцин. Але ми можемо і далі поліпшуватися. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо появу поліпшених вакцин", - заявила Свамінатан.

Крім того на даний момент часу активно досліджуються ті препарати, які можна буде застосовувати перорально або назально за допомогою спрею або пластиру на шкіру. Предстателі ВООЗ впевнені, що такі вакцини зможуть застосовувати багато категорій населення, яким уколи протипоказані за станом здоров'я. В даному випадку мова буде йти про вагітних жінок.

На даний момент випробування проходять близько 80 вакцин. Вони випробовуються на людях і деякі з них вже показали відмінні результати. Але поки в масове використання їх рано запускати. Тому що є цілий ряд моментів, які слід ретельно доопрацювати.

Також проходить дослідження і тих препаратів, які зможуть виступати в якості профілактики коронавірусу.

Раніше Hyser писав про те, що людей готують до справжнього Апокаліпсису, киянам можна тільки поспівчувати.

Також писали, що українські вчені б'ють на сполох, епідемія набирає катастрофічних масштабів.

Нагадаємо, що в Україні позачергово посилили карантинні обмеження в одному з найбільших міст.