В Україні найпопулярнішим насінням, яке жителі нашої країни із задоволення смажать і клацають, є насіння соняшнику.

Але у світі існує велика кількість насіння, які містять високу концентрацію вітамінів, мінералів, білків, ефірних масел і ферментів, пише "gymbeam".

Багато насіння їстівні і їх слід вживати в сирому вигляді. Під впливом тепла вони часто виробляють токсичні речовини та вітаміни, мінерали та ефірні олії денатурують. При обсмажуванні насіння їх класифікація варіюється від живої їжі до мертвої їжі.

1) Насіння Чіа рекомендується вживати в кількості не більше 1 ложки в день. Вони багаті білком, є антиоксидантом, багаті залізом, кальцієм, вітаміном С, омегою-3, клітковиною, магнієм.

Вживання насіння Чіа може допомогти зменшити біль у суглобах, допомогти при схудненні, підвищити енергію і захистити організм від серйозних захворювань, таких як діабет і хвороб серця. Насіння Чіа не містять глютену, що особливо цінується людьми з непереносимістю глютену або відразою до глютену.

2) Конопляне насіння також рекомендується вживати не більше 1 ложки. У них міститься всі 20 амінокислот, включаючи 9 незамінних амінокислот (EEAS), які наш організм не може виробляти.

Вони допомагають відновити імунітет, усувають токсини. Насіння мають в своєму складі 1 омега-6 лінолеву жирну кислоту та омега-3 ліноленову жирну кислоту для підтримки серцево-судинного здоров'я і загального зміцнення імунної системи. Насіння конопель є відмінним вегетаріанським джерелом білка.

3) Насіння граната, рекомендована норма пів склянки.

Гранати є багатим джерелом антиоксидантів. Вони захищають організм від вільних радикалів, які викликають передчасне старіння. Простіше кажучи, гранатовий сік підвищує рівень кисню в крові. Антиоксиданти борються з вільними радикалами та запобігають утворенню тромбів.

Гранатовий сік містить корисні для здоров'я таніни-антоціани таелагову кислоту, які містять навіть більше антиоксидантів, ніж зелений чай або червоне вино.

4) Насіння льону, рекомендована норма: 1-2 чайні ложки.

Насіння льону містять лігнани-фітоестрогени, рослинні речовини, які мають антиоксидантні властивості і мають ефект, аналогічний естрогенів. Фітоестрогени допомагають стабілізувати гормональний рівень, який впливає на передменструальні симптоми та менопаузу. Вони потенційно знижують ризик виникнення раку молочної залози та простати.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли про дієту, яка допоможе уникнути колоректального раку.

Також Hyser повідомляв, що можна додати в чашку з кавою, щоб насолодитися неперевершеним смаком.

Нагадаємо, що названо найнебезпечніші солодощі, які часто українці купують у магазинах.