Відомий педіатр Євген Комаровський поділився своєю думкою про загартовування.

Час від часу лікар дає слушні поради батькам на своїй сторінці в Instagram і відповідає на найбільш хвилюючі їх питання. Так, цього разу Комаровський розповів, яку роль у житті дитини відіграє загартовування.

Доктор Комаровський розвіяв популярний міф про загартовування, фото: РБК-Україна

Зокрема, Євген Комаровський розмістив у себе на сторінці в Instagram відповідну картинку, в якій і розповідається про загартовування. У повідомленні зазначено, що воно ніяк не може зменшити частоту інфекційних хвороб, у тому числі ГРВІ.

А ось на тяжкість і тривалість цих хвороб, а також частоту і ймовірність ускладнень, загартовування впливає досить позитивно і в більшості випадків завдяки йому захворювання протікає в легкій формі.


Багато користувачів повністю погодилися з думкою досвідченого педіатра, але деякі засумнівалися таки в його словах і задалися питанням, чому тоді одні діти хворіють частіше, а інші рідше. Однак це Комаровський поки ніяк не прокоментував.


Раніше "Hyser" писав про те, що педіатр Євген Комаровський розповів, як діяти в тому випадку, якщо у людини пропав нюх. До слова, це одна з ознак коронавірусу.

Також наш портал повідомляв, що педіатр Євген Комаровський про доцільність застосування йоду на дітях у віці до 1 року. На його думку, мамочки грають з вогнем.

Нагадуємо, що доктор Комаровський розповів, що думає про індійську вакцину, яку зараз використовують в Україні.