Дієтолог розповіла, кому протипоказаний кефір

Кефір унікальний ферментований напій, який має дуже багато корисних властивостей. Однак, як і інші продукти має протипоказання для деяких груп людей. Яку користь приносить кефір, і кому він протипоказаний розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в facebook.
За словами дієтолога кефір на відміну від інших продуктів, містить дуже мало лактози, оскільки більша її частина під впливом кефірних грибків, перетворюється в молочну кислоту і дуже важливим для організму екзополісахарид кефіран. Важливим він вважається завдяки своїм протимікробним і ранозагоювальним властивостям. Також кефіран зміцнює імунну систему.
Існує багато причин за якими кожен повинен включити кефір в свій раціон, але дієтолог назвала тільки найважливіші. Так, кефір підвищує імунітет, що вкрай важливо в умовах пандемії. Також він допомагає в лікуванні псоріазу, екземи, аутоімунних і алергічних захворювань, цілюще впливає на кишкову мікрофлору. Кефір багатий на прибіотики, які перешкоджають розмноженню шкідливих бактерій в кишечнику, а також сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори та інше.
Незважаючи на свої корисні властивості кефір може бути небезпечним. Дієтолог зазначила, що цей молочний напій категорично заборонено вживати людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, а також при гіперацидному гастриті. Також варто відзначити, що кефір рівно так само як і шлунковий сік, має низьке значення рН. Тому на порожній шлунок кефір краще не вживати, оскільки виробляється ще більша кількість соку, що шкодить слизовій органу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, з якими продуктами небезпечно поєднувати каші.

Також портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Крім того портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.