Фахівці розповіли, як правильно приймати душ.

Відомо, що душ відмінно бадьорить і заряджає енергією. Однак, за словами експертів, приймаючи його багато припускаються помилок, які були перераховані в відео на YouTube в програмі "Ранкове шоу Світанок".

Медики розповіли, в якому випадку прийом душу шкодить здоров'ю, фото: YouTube

В першу чергу експерти акцентували увагу на тому, що душ потрібно приймати щодня, починаючи з голови і закінчуючи ногами. Однак забороняється контактувати з водою більше ніж 20 хвилин, оскільки це може привести до пересушування шкіри і погіршення її еластичності.

Миючі засоби в свою чергу теж потрібно підбирати ретельно. Важливо, щоб вони були з нейтральним або кислим pH, тоді такі миючі засоби не будуть надавати руйнівний вплив на зовнішній шар нашої шкіри.

Фахівці розповіли про користь і шкоду душа, фото: Зроби сам

Митися можна як холодною, так і гарячою водою. Адже це ніяк не впливає на наш імунітет або стан здоров'я, стверджують фахівці. Головне не направляйте струмені води собі на обличчя, оскільки цією дією можна зруйнувати дрібні капіляри на шкірі або їх пересушити.

Губка, яка використовується під час миття, теж має значення. Рекомендується після кожного миття її ретельно сушити і міняти раз на місяць-півтора.

Руки ж слід мити кілька разів протягом дня, особливо прийшовши в будинок з вулиці або після контакту з тваринами. Це не шкідливо, а навпаки корисно.


Раніше "Hyser" писав про те, що спеціалісти назвали топ - 5 звичок, від яких варто відмовитися після їжі.

Також наш портал повідомляв, що було названо час, в яке категорично заборонено приймати душ. Багато про це і не знали.

Нагадуємо, що були названі 10 шкідливих продуктів, від яких краще відмовитися назавжди.