Лікар-сомнолог розповів, як сон впливає на імунітет людини

Сон - важлива складова життя кожної людини, яка безпосередньо впливає на здоров'я організму. Лікар-сомнолог Юрій Погорецький в ефірі телеканалу "UA: Перший" розповів, скільки потрібно спати і як сон впливає на імунну систему людини.

Лікар зазначив, що 7-8 годин сну це прерогатива довгожителів. За його словами важливо дотримуватися саме такої тривалості сну, оскільки і пересип, і недосип користі організму не несуть.

Юрій Погорецький підкреслив, що якщо не дотримуватися правильного режиму і спати по 5-6 годин на день, це може обернутися проблемами для організму. За словами медика недосипання провокує психоневрологію, безсоння, проблеми з серцем, цукровий діабет, зайва вага, депресія і так далі. Він зазначив, що якщо в будні дні висипатися не виходить, то можна надолужити годину іншу на вихідних, але не пересипати. Також експерт заявив, що жінкам корисно спати на 20 хвилин більше, ніж чоловікам.

Сомнолог додав, що для людей, які мають проблеми зі сном Пересип має велику небезпеку. У групі людей, які сплять по 9-12 годин дуже багато інсультів та інфарктів. Якщо у людини є гіпоксія при хропінні, то велика тривалість сну збільшує ризик інфаркту або інсульту.

Також фахівець підкреслив, що сон впливає на імунну систему людини. Імунітет "народжується" вночі, коли виробляється гормон мелатонін. Для високого імунітету важливо лягати спати о 22:00 і прокидатися о 06:00, тому що мелатонін найактивніше виробляється о 23: 00.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Також портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти з якими небезпечно вживати каші. Неправильне поєднання продуктів може викликати тяжкість і болі в шлунку.

Крім того портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.