Експерти рекомендують пацієнтам не ігнорувати камені в нирках

Нещодавно експерт провели дослідження, підсумки якого показали, що приблизно у половини пацієнтів з каменями в нирках в певний момент починається певна ступінь ниркової недостатності. Особливо ця хвороба загрожує хворим на діабет. Про це повідомляє iнформаційний портал "НОВОСТИЮ".

Нирки виконують вкрай важливу функцію в організмі людини — вони фільтрують відходи життєдіяльності тіла і виводять їх у вигляді сечі. Однак існує безліч хвороб, які втручаються в цей процес, однією з яких є камені в нирках. В органі починають накопичуватися тверді маси, що складаються з кристалів. Також Камені можуть почати формуватися в сечовому міхурі і сечівнику. Ця хвороба зустрічається у багатьох людей і в подальшому може призводити до проблем з нирками.

Якщо своєчасно не почати лікувати сечокам'яну хворобу, вона може стати причиною ниркової недостатності. Індійські дослідники визначили, що 50% випробовуваних, хворих на сечокам'яну хворобу в пізньому віці стикаються з недостатністю нирок. Відбувається це якщо не видаляти камені своєчасно. Камені утворюються в нирках приблизно у 12 відсотків населення Землі.

Відзначимо, що для появи каменів у нирках існує відразу кілька причин, наприклад, нестача води в організмі, ожиріння, погана спадковість, вживання деяких ліків, порушення роботи шлунково-кишкового тракту, надлишок сечової кислоти і кальцію. Позбавляти від недуги можна як природним шляхом — випиваючи велику кількість рідини, так і хірургічним — за допомогою дроблення ультразвуком.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти пояснили українцям, що біль в колінах може бути ознакою інших, серйозних хвороб, і пояснили, які саме хвороби характерні при різких болях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згодом майже кожна людина починає страждати забудькуватістю, проте виправити стан справ можна навіть без застосування ліків, вживаючи певні продукти.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли українцям, який продукт здатний знизити ймовірність появи раку і може бути приготований самими різними способами.