Сьогодні, 16 березня, люди шанують пам'ять Зоїла, мучеників Василіска і Євтропія.

Так, 16 березня всі православні шануватимуть пам'ять Зоїла, мучеників Василіска і Євтропія. У цей день є багато традицій і обмежень, яких слід дотримуватися. Ці традиції прийшла до нас з глибокої давнини. Також в цей день свої іменини відзначають Марта, Михайло, Севастьян, Марфа.

Вважається, що якщо в цей день вмитися 16 березня до сходу сонця водою, в якій на ніч залишили срібний предмет або яйце, то весь рік будеш молодий і красивою – так нерідко робили дівчата.

А ось після заходу сонця не можна виносити сміття. Тому що вважається, що так можна винести все щастя не тільки з дому, але і зі свого життя.

Також вважається, що еслі в цей день синиці весело щебечуть, чекайте потепління.

Із заходом сонця в цей день пов'язана ще одна прикмета. Вважається, що не можна в цей час давати і брати гроші в борг. Тому що так можна розгубити своє багатство. Тому багато людей намагалися вирішувати всі фінансові питання до заходу сонця, щоб не народити ні себе, ні свою сім'ю на неприємності.

Також нагадаємо про те, що з 15 березня в Україні розпочався Великий піст. Він присвячений головній події в церковному календарі-Світлого Христового Воскресіння. Великий піст завжди починається в різний час і триває 48 днів.

В цілому в ці дні варто намагатися завершити всі свої старі справи, щоб звільнити місце для чогось нового. Також люди намагалися вже більш ретельно підготуватися до посівного сезону, який вже не за горами. Адже це їх достаток і благополуччя. А це дуже важливо на сьогоднішній день.

Раніше Hyser писав про те, що почався Великий піст перед Великоднем 2021, названі дати, що категорично заборонено.

Також писали, що дівчинка, яка постраждала від булінгу в дитсадку, отримала подарунок від Зеленського.

Нагадаємо, що скільки українцям доведеться витратити на Масляну, порівняльна таблиця.