Хвороби печінки можуть бути небезпечними для здоров'я людини аж до утворення цирозу печінки, який загрожує життю людини.

Тому дуже важливо виявити захворювання печінки якомога швидше, пише "Жіночий світ".

Здуття живота вважається нормальним явищем у випадках, якщо людина переїсть продукти з високим вмістом клітковини. Однак в деяких випадках здуття свідчить про те, що печінка не в порядку.

Світові вчені заявили, що здуття може бути ознакою асциту, який зазвичай викликається захворюваннями печінки. Асцит - це медичний термін, який використовується для опису аномального накопичення рідини в черевній порожнині. Дане явище в 70% випадків викликає цироз печінки, при якому печінка і нирки перестають працювати належним чином, а рідинний обмін між клітинами порушується.

Надмірна кількість рідини в животі може чинити тиск на діафрагму, яка, в свою чергу, тисне на легені, ускладнюючи дихання. Іноді рідина може потрапляти в грудну клітку.

Серед основних ознак асциту виділяють здуття або набряк живота, задишка, нудота, відсутність апетиту, набрякання ніг (як ознака нестачі білка в крові, яка змінює спосіб проходження рідини через стінки кровоносних судин і клітин).

Також необхідно звертати увагу на інші ознаки хвороби печінки серед яких жовтуватий колір шкіри і очей (жовтяниця), свербіж шкіри, темний колір сечі, блідий колір калу, хронічна втома, нудота або блювота, втрата апетиту, легка поява синців.

Фахівці попереджають, що всі перераховані вище ознаки свідчать про зміни в печінці, тому слід негайно відвідати лікаря для установки діагнозу і своєчасного лікування.

Раніше Hyser писав про те, що новий штам коронавірусу вражає центральну нервову систему, нирки, печінку.

Також Hyser повідомляв, що лікарі вказали на малопомітні симптоми діабету.

Нагадаємо, що названі симптоми запаленої підшлункової залози.