Лікарі розповіли українцям, в яких випадках каву ввечері пити можна

Кава є найпоширенішим енергетичним напоєм, який користується великою любов'ю у людей за те, що він допомагає прокинутися і підвищує концентрацію. Це дуже корисно вранці, однак, більшість людей вважають, що на ніч каву пити не варто, хоча деякі кавомани заявляють про те, що їм цей напій навпаки допомагає заснути. Інформаційний портал " КофеФан" пояснивши, в чем дело.

Для початку варто зрозуміти, як кава взагалі діє. Після потрапляння в шлунок кофеїн починає працювати тільки приблизно через 20 хвилин. На основі цього факту японські вчені з'ясували, що людина, яка вдень випиває чашку кави і відразу, не чекаючи активації кофеїну, лягає спати, прокидається бадьорим до кінця дня.

Те ж відбувається і вечорами. Кофеїн перешкоджає виробленню мелатоніну, гормону, завдяки якому людина занурюється в глибоку фазу сну. Якщо людина, випивши каву, лягає спати, він буде перебувати у фазі швидкого сну, через що може прокидатися по кілька разів за ніч. Таким чином, кружка кави на ніч може привести до знаходження на межі сну і неспання протягом всієї ночі. Саме тому зазвичай не рекомендується пити каву після 18 годин, тобто приблизно за 4 години до того, як лягаєш спати.

Лікарі не рекомендують пити каву на ніч "жайворонкам", так як вони більш уразливі до впливу кофеїну, ніж" сови", через що вони частіше страждають від випитого на ніч кави. При цьому варто враховувати, що навіть "сова", яка страждає від підвищеного тиску або серцебиття не зможе заснути після випитої кави.

У той же час на деяких кава може працювати і як снодійне. Таке можливо, якщо людина нечутливий до кофеїну спочатку, якщо людина — досвідчений кавоман, який випиває більше 4 чашок кави в день, і якщо людина п'є розчинну каву.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти пояснили українцям, які звичні напої можуть допомогти впоратися з підвищеним артеріальним тиском, який зустрічається у великої кількості людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, яким чином завдяки спеціальному посуді вони можуть заощадити на газі при готуванні. При цьому обов'язково мати лічильник газу.

Також "Hyser" писав, що медики попередили українців про небезпеку і розповіли, які напої ні в якому разі не можна припиняти пити, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.