В Україні ще на 2 тисячі гривень подорожчає популярна медична послуга.

Так, українців засмутили новиною про те, що на 2 тисячі гривень подорожчає ще одна популярна послуга. Виявилося, що тепер пологи коштуватимуть 10 382 гривень. Подорожчання відбудеться вже з 1 квітня.

Про це в ефірі Громадський радіо розповіла Лілія Гудзь, Керівник пресслужби національної служби здоров'я України.

Важливо, що і при кесарів розтин, і за фізіологічні пологи НСЗУ платить лікарням однаково.

"З 1 квітня в програму МЕДГАРАНТ додасться окремий пакет« ведення вагітності ». Так колишні поліклініки, які стали діагностичними центрами (якщо там є гінекологи і відповідне обладнання) зможуть укладати договір з НСЗУ на ведення вагітності. Тобто якщо жінка вибере медзаклад і раз на місяць буде відвідувати лікаря, то НСЗУ оплачувати заклади 720 грн / міс з розрахунку умовно на 8 місяців", - пояснила Гудзь.

Крім того зростуть і коефіцієнти, які виплачуються лікарням за виходжування недоношених дітей. Тариф зросте до 113 725 грн для недоношених дітей з вагою до 1,5 кг, а для немовлят вагою понад 1,5 кг становитиме 25 115 грн.

Таким чином тим українцям, які незабаром вирішать завести дитину, варто готуватися віддати набагато більші суми. І це без урахування того, що сама вагітність може проходити складно і майбутній мамі знадобитися госпіталізація. Таким чином суми будуть просто колосальними. До них потрібно готуватися заздалегідь.

В цілому вагітність потрібно ретельно планувати і починати зі здачі всіх аналізів. Це допоможе виключити багато негативних факторів розвитку дитини.

Раніше Hyser писав про те, що окремим українцям готують нові пенсії, що задумав Шмигаль.

Також писали, що в Україні надходять скарги на затримку пенсій, Пенсійний фонд надав інформацію про виплати.

Нагадаємо, що Геращенко сповістив про нові штрафи для водіїв.