Експерти дослідили занедбані тунелі Київського метро і виявили там щось дуже цікаве.

Відповідне відео про підземні лабіринти київського метро опублікували на YouTube-каналі Film.UA Group, а знімала все команда"Insiders Project". Зокрема, організував екскурсію по незвичайних місцях метрополітену ведучий і дослідник покинутих локацій Дмитро Громов.

у мережі показали занедбані тунелі київського метро, фото: YouTube

Уточнюється, що йому вдалося прослизнути між поїздами діючої гілки метро і потрапити в законсервований тунель. До слова, в київському метро є місце, яке дивує своєю неординарністю і атмосферою. Йдеться про старі тунелі перегону "Хрещатик" - "Університет", що залишилися після будівництва "Театральної".

Їх вже швидше можна назвати "консервою", оскільки вони були закинуті. Варто відзначити, що приблизно чверть століття тому по цій ділянці назавжди припинився рух поїздів з пасажирами. Незважаючи на це він зберігся практично в колишньому вигляді, немов в пам'ять про ту унікальну операцію, яку виконали метробудівці для врізки в діючу лінію станції "Театральна".


Правда обладнання та рейкошпальні грати в цих тунелях були частково демонтовані. На цей момент ці старі тунелі загальною протяжністю близько 1,5 км зараз використовуються як частина вентиляційної системи діючої ділянки.

До слова, в старих планах на перегоні довжиною понад 1,5 км повинна була розміститися ще одна станція (біля Національної опери), але в затвердженому проекті її виключили.

Раніше "Hyser" писав про те, що київське метро може змінити режим роботи.

Також наш портал повідомляв, що в Києві анонсували закриття метрополітену.

Нагадуємо, що в метро Києва запустять новий потяг. Вже показали, як він виглядає і що змінилося всередині.