Сьогодні, 17 лютого відбулося безліч цікавих подій. Hyser зробив добірку найбільш важливих з них.

В Україні почне працювати центр по боротьбі з пропагандою.

Глава держави Володимир Зеленський повідомив про запуск в Україні Центру протидії дезінформації. Президент зазначив, що сам ініціював створення в країні інформаційного центру, який буде припиняти спроби пропагандистів дестабілізувати ситуацію в державі і боротися з фейками. Точної дати початку роботи центру гарант не назвав, проте зазначив, що станеться це "найближчим часом".

У березні цього року в нашій країні провели глобальну індексацію пенсійних виплат.

За даними ПФУ, майже 50 відсотків українців побачать крихітну добавку до пенсії в 100 гривень, а в 1 000 гривень - понад 260 000 громадян похилого віку.

Всього на надбавку до пенсійних виплат можуть розраховувати не більше 7,91 мільйона українців, а ще 2,25 мільйона не отримають ніяких надбавок, тому, що розмір їх фактичної пенсії, на думку ПФУ, не потребує індексації, оскільки вище розміру базової виплати на 11 відсотків.


Кабінет Міністрів України розробив законопроект, згідно з яким в країні з'явиться новий вид трудових відносин - "нестандартний".

Завдяки новому закону, українці-фрілансери зможуть укладати договори на роботу без фіксованого робочого часу. І, природно, потрібно буде платити податки. Як відзначають експерти, проблеми у фрілансерів виникають тому, що відносини з замовником дуже часто не оформлені.

Міністр Максим Степанов заявив про початок третьої хвилі COVID-19.

За його словами, в Україні вже кілька днів поспіль спостерігається зростання кількості інфікованих коронавірусною інфекцією. Зростання кількості громадян, яким необхідна госпіталізація, в свою чергу посилює навантаження на медичну систему. Подібна ситуація спостерігається не тільки в нашій країні, але і в інших країнах світу.

Було прийнято рішення в "червоній" зоні зупинити роботу громадського транспорту.

У зв'язку з непростою епідеміологічною ситуацією, Кабінет Міністрів України вирішив посилити карантинні обмеження в "червоній" зоні. Зокрема, уряд збирається заборонити роботу громадського транспорту там. Таким чином, відтепер регулярні та нерегулярні Транспортні перевезення пасажирів у "червоній" зоні карантину здійснюватися не будуть.