Експерти розповіли, яка доза кави неймовірно шкідлива для серця.

Так, мало хто здогадується про те, що деякі дози кави можуть неймовірно небезпечні для здоров'я. Зокрема, для роботи серця. Тому тим людям, які мають деякі проблеми з серцево-судинною системою взагалі потрібно бути гранично акуратними.

Нові дослідження лікарів показують, що тривало вживання великих доз кави може привести до серйозних наслідків, аж до інфаркту.

В ході нової роботи, результати якої були опубліковані в журналі Clinical Nutrition, вчені проаналізували генетичні і спостережувані зв'язки між кількістю споживаної кави і рівнем холестерину в крові, використовуючи дані про здоров'я 362571 учасника у віці від 37 до 73 років.

Таким чином в ході експерименту було встановлено, що якщо людина в день п'є шість і більше чашок кави, то у нього збільшується рівень ліпідів (жирів). А це, в свою чергу, призводить до появи самих різних захворювань серцево-судинної системи.

"Кафестол безпосередньо регулює експресію генів, що беруть участь у метаболізмі холестерину, що призводить до збільшення його синтезу. Це найбільш сильнодіюча сполука в раціоні людини, здатна значно підвищувати холестерин", - розповіла автор дослідження Еліна Хіппенен.

Проте, його концентрація в каві залежить від зерен і способів заварювання. Найбільша кількість кафестолу міститься в нефільтрованому вареному кави. Найменше цього компонента міститься в елітній каві. Тому потрібно уважно підходити до вибору напою, щоб потім не було ніяких проблем. Це дуже важливо для організму людини і це не варто ігнорувати.

Раніше Hyser писав про те, що від яких напоїв ні в якому разі не можна відмовлятися.

Також писали, що названі три вправи, який допоможуть прибрати жир з живота.

Нагадаємо, що експерти назвали 10 несподіваних продуктів, які зроблять каву неперевершеною.