Лікарі розповіли, які проблеми з організмом людини можуть супроводжуватися болями в шлунку

Здуття живота - поширена проблема з якою стикаються багато людей. Найчастіше даний симптом асоціюють з неправильним харчуванням або поганою якістю вживаних продуктів. Однак все не просто, як може здатися на перший погляд. Лікарі з'ясували, що здуття живота може сигналізувати про проблеми з серцем та іншими органами. Про це повідомляє портал golos.ua.

Фахівці встановили, що сильний біль в області шлунка може проявлятися в разі непрохідності кишечника. Відзначається, що саме формування рубців тканини в пошкоджених місцях стравоходу викликає больові відчуття. Також причиною болю в шлунку може бути пухлина.

У разі затяжного больового синдрому краще не тягнути час і відразу звертатися за допомогою до фахівця. Якщо здуття шлунка відбуваються на постійній основі і при цьому "пропадають" кілограми, навіть при стабільному харчуванні, то швидше за все людина має справу з серйозними патологіями.

На думку вчених болю в області кишечника можуть сигналізувати про проблеми в роботі серця. Примітно, що біль проявляється навіть після вживання невеликої кількості їжі. Однак такі больові відчуття можуть бути фантомними, а їх джерелом може бути грудна область. При цьому проблем з самим шлунком спостерігатися не буде.

Фахівці відзначають, що якими б не були болі в шлунку, якщо вони спостерігатися на постійній основі, краще не ризикувати і терміново звернутися до лікаря.

Раніше портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Також портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти з якими небезпечно вживати каші. Неправильне поєднання продуктів може викликати тяжкість і болі в шлунку.

Крім того портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.