Експерти розповіли, про що може сигналізувати посічене волосся

Багато власниць довгого волосся стикалися з проблемою посіченого волосся. Проблема в першу чергу докучає тим, що волосся має неакуратний і нездоровий вигляд. Однак мало хто підозрює, що посічене волосся може сигналізувати про ряд проблем зі здоров'ям. Про це пишуть РосЗМІ.
Найчастіше, посічене волосся є результатом руйнівного впливу зовнішніх факторів, таких як перепад температур, хімічна або термічна обробка. Також серйозно нашкодити волоссю може неправильний догляд і багато іншого. У таких випадках волосся січеться ближче до кінця і таке явище не є патологією.
Але, як відзначають експерти, все може бути куди гірше. Якщо волосся січеться не біля кінця, а біля коріння або ближче до середини - це може сигналізувати про серйозні проблеми. Такий перетин може бути викликано вродженим дефектом фолікул, нестачею кальцію або заліза в організмі, дефіцитом вітамінів А, С, Е і В, паразитними захворюваннями (наприклад лямбліоз). Про останній дуже рідко можна де-небудь почути, але лямбліоз часто стає причиною випадіння волосся. Відзначається, що лямблії, поселяючись в шлунково-кишковому тракті людини забирають частину поживних речовин, що призводить до недостатнього харчування фолікулів і як наслідок випадання волосся.
Експерти відзначають, що єдиним способом боротися з посіченими кінцями є регулярна стрижка кінців на кілька сантиметрів. Решта методи можуть лише на короткий проміжок часу візуально поліпшити стан волосся, проте проблему це не вирішить. Якщо ж січеться не тільки кінці, а волосся по всій довжині, то розбиратися доведеться з внутрішніми причинами.
Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, чому небезпечно спати з кішкою. Вихованцеві краще не дозволяти залазити на ліжко навіть якщо він домашній і рідко буває на вулиці.
Також портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали напій, який "розм'якшує" кістки.
Крім того, портал Hyser писав, що лікарі розповіли, чому не можна пити кефір перед сном. Стакан кефіру перед сном для деяких людей може відгукнутися неприємними наслідками.