Учені попереджають про нову небезпеку

Вчені з Японії та США ошелешили заявою, що в майбутньому атмосфера Землі може втратити весь кисень і це стане причиною загибелі складних аеробних організмів, повідомляє Nature Geoscience.

На цей час кисень становить приблизно 21% атмосфери планети, це є ідеальною умовою для життя складних організмів.

Японський вчений Одзакі Кадзума і його колега з США Крістофер Рейнгардт спрогнозували майбутнє Землі, враховуючи ряд факторів: біологічних, геологічних і кліматичних.

За їх прогнозом, Земля залишиться ще відносно в стабільному стані як мінімум мільярд років, а потім всього за кілька тисяч років перетворитися на без кисневу.

Вчені вважають, що в такій ситуації буде винна активність Сонця, через що в атмосфері скоротиться вміст вуглекислого газу.

При цьому, коли цей показник наблизиться до критичної точки, на Землі відбудеться порушення процесу фотосинтезу і кисень перестане надходити в атмосферу.

Вчені, які й повідомили про таку перспективу, вважають, що біосфера просто не встигатиме адаптуватися до таких серйозних змін. У підсумку світ примітивних анаеробних бактерій, який зараз ховається в тіні, знову візьме гору.

Нещодавно вчені з Нової Зеландії помітили, що в атмосфері збільшилася кількість метану. Проблема такої зміни полягає в тому, що одна молекула метану протягом сотень років призводить до сильного парникового ефекту. За підрахунками, метан буде у 28-36 разів більше за молекулу вуглекислого газу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики після низки досліджень знайшли зв'язок з погіршенням пам'яті та хворобами серця. Спочатку дослідження проводилися на мишах, а потім вчені й знайшли таку проблему й у людей. Вони розповіли, як виправити дану проблему.

Також ми писали, що дерматологи попередили, що тріщини на губах не тільки некрасиві в естетичному плані, але ще і можуть сигналізувати про проблеми в організмі. Що робити, якщо ви помітили у себе таку проблему.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, чому домашніх кішок категорично не можна пускати спати в ліжко господарів.Виявилося, що така звичка може коштувати проблем зі здоров'ям.