Названі фактори, які можуть спровокувати стрибок цукру в крові

Лікарі попереджають, що деякі звички, які на перший погляд не несуть шкоди організму, можуть стати причиною різкого стрибка цукру в крові. Навіть якщо у людини немає діабету і рівень цукру в нормі, ряд факторів можуть його миттєво підвищити. Про це пишуть РосЗМІ.

По-перше, намагайтеся не пропускати сніданок навіть якщо спізнюєтеся на роботу або в інших справах. Лікарі відзначають, що саме ранковий прийом їжі допомагає стабілізувати рівень цукру в крові протягом дня. Тому пропускаючи сніданок, людина підвищує ризик діабету другого типу. За даними досліджень щільний Регулярний сніданок покращує контроль цукру в крові, знижує потребу в інсуліні і призводить до зниження ваги.

По-друге, тримайтеся подалі від штучних підсолоджувачів. Медики підкреслюють, що у здорової людини замінники цукру можуть спровокувати розвиток метаболічного синдрому, а також збільшувати ризик розвитку переддіабету і діабету 2 типу. В той самий час якщо у людини є діабет другого типу, то підсолоджувачі не підвищать рівень цукру в крові. Таким чином буде логічно відмовитися від них зовсім.

Також згубний вплив на організм надає жирна їжа. Лікарі попереджають, що вміст жиру може впливати на рівень цукру в крові – і бути одним з макроелементів, в результаті його підвищують. Однак в першу чергу це потрібно взяти на замітку людям, у яких діагностовано діабет другого типу.

Ряд досліджень підтверджують, що знизити ризик розвитку діабету другого типу може чорна кава. Однак людям, які вже страждають від цієї недуги, від кави краще відмовитися. Пояснюється все просто: рівень цукру в крові може бути чутливий до кофеїну. В результаті випита чашка напою може обернутися стрибком цукру в крові. Відзначається, що чутливість спостерігається тільки у деяких людей.

Крім того, різкий стрибок цукру в крові може статися через нестачу сну і куріння. Лікарі попереджають, що нестача сну призводить до підвищення стресового гормону кортизолу, який в свою чергу підвищує резистентність до інсуліну і гіперглікемію. Куріння небезпечно саме по собі, але для людей з діабетом ще й несе ризик розвитку серйозних ускладнень, які можуть обернутися летальним результатом.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі розповіли, чому не можна пити кефір перед сном.

Також портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, чому небезпечно спати з кішкою.

Крім того портал Hyser інформував, що лікарі назвали ранкові напої, які корисні для організму.