Невинні на перший погляд ігри з домашніми кішками можуть залишити на тілі неприємні подряпини і справа не тільки в естетичному вигляді.

Такі забави з домашнім вихованцем можуть обернутися симптомами шизофренії, після того, як через рану в кров потраплять бактерії з кігтів тварини, пише "Лента".

Розпізнати недуг можна за допомогою вже очевидних симптомів, які проявляються у людини. Серед них задишка, лихоманка, головні болі, а також нав'язливі ідеї і манія переслідування.

Дослідники розповіли, що найнебезпечнішими бактеріями, що містяться в слині і на кігтях тварин, є бактерії під назвою Bartonella henselae. Наукові дослідження говорять про те, що саме вони провокують лихоманку, що виникає на тлі котячих подряпин.

В основному хвороба не має симптомів, але в деяких випадках провокує сильні галюцинації і манію переслідування.

Так, наприклад, у одного 14-річного американського підлітка такі бактерії викликали безпричинні панічні атаки, головний біль, слабкість і задишку. Всі перераховані симптоми схожі з шизофренією, проте цей недуг у пацієнта підтверджений не був.

Однак всі ці симптоми з'явилися у підлітка після того, як в його організм потрапили дані бактерії. Вилікувати його змогли після курсу антибіотиків, а також шестимісячного курсу терапії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буквально місяць тому в столиці України виявили сказ у кішки у зв'язку з чим було прийнято рішення ввести карантинні обмеження. Гостре вірусне захворювання було виявлено в Святошинському районі Києва.

Дане захворювання дуже небезпечно для домашніх тварин - воно протікає з важкими ураженнями нервової системи вихованця. Зазвичай дана хвороба має летальний результат. Сказ небезпечний і для людини. Якщо захворювання не почати лікувати вчасно, то воно також може привести до летального результату.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, чому небезпечно називати кішок людськими іменами.

Також Hyser повідомляв, що кіт побачив господиню з маскою для обличчя і порвав мережу реакцією.

Нагадаємо, що кіт, по-людськи благав господарів повернутися додому, став зіркою мережі.